2016- годината на Огнената Червена Маймуна


Новата 2016- годината на Огнената Червена Маймуна
Темпераментната и непредсказуема маймуна никога не води със себе си спокойна година. Меко казано, обстоятелствата  се развиват не така, както сме планирали. Все пак как да влезем в тона й и да я умилостивим:огнена червена маймуна

Празници с децата- не забравяйте най- важното и то не е краварката в долния ъгъл 😉

Посрещане на Новата година: Шумно, с много хора, весела компания, танци, игри, фойерверки, бенгалски огън и конфети. Маймуната обича празненствата и изненадите. Облеклото ни също да е ексцентрично, извън ежедневието или строгата официалност. Внимавайте с алкохола, чака ви дълга вечер и опасност на сутринта да приличате на маймуна.
Украса: Червено, златно, блестящо, екстравагантно и повече- това е формулата за
украса, която ще се хареса на ексцентричната маймуна. Голяма ваза с плодове, гирлянди, които опасват стаята като лиани. Всичко, което не е синьо, скучно и еднообразно, а носи символиката на огън и виталност, е подходящо. Запалена камина, блестящи свещи, лампички на елхата допълват чудесно украсата. Направеното със собствени усилия носи най- голямо удовлетворение. Увити в станиол мандарини, орехи, боядисани с брокат шишарки и всичко, което се сетите да изрежете и направите собственоръчно, ще е идеална украса за елхата. Дори банкноти на червени панделки, защото се твърди, че маймуната има слабост към парите. Дали само тя!? Така наричаме за благополучие в домакинството си.
Трапезата: Вече е ясно, че трябва да е украсена със свещи и много червено. Това не означава, че се очаква да се храните като маймуни. Доматки, ягоди, червен хайвер, печена тиква- оnew yearгнени цветове за късмет. Наблегнете на леките храни. Така няма да се чувствате слонски след вечеря и активно можете да се включите в забавленията.
Китайската година на Огнената Червена Маймуна започва на 08 февруари, но това не пречи да вземем мерки малко по- отрано и да покажем готовността си да играем по нейните правила. И ако още се чудите какво да подарите на компанията, най- естественото е маймунка в някаква форма. Все пак жива не е най- подходящото решение, но червена, усмихната и палава – да. Хубав спомен от близки хора.
И ако вярваме на всичко това- душа да ни е яка през следващата година. Трябва да сме  енергични, с чувство за хумор. И макар девизът на маймуната да е „Забавлявай се!“, трябва да сме много внимателни заради многото измами и илюзии,които ще срещнем. И така чак до 28 февруари 2017, когато започва годината на Петела.
Календарът на снимката е изработен от
 MAYA – Handmade

Коментари

Коментари

One thought on “2016- годината на Огнената Червена Маймуна

Вашият коментар

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.