Детето боледува често

Детето боледува често от респираторни заболявания!

Няколко неотложни действия за начало, преди лекарския преглед:

     Ситуацията е изцяло във вашите ръце. Всичко зависи колко постоянство, упоритост и емоционална интелигентност ще проявите. Незабавно вземете мерки, още при половин симптомче. По- добре се презастраховайте, отколкото да стане късно. Лека хрема, зачервени влажни очи, промяна на гласа…-  поводи за бързо действие по всички фронтове.

Имуностимуланти- нека не са с химически произход.

     Търсете естествени средства. Всяко семейство си има традиции и изпитани методи. Ето защо бабините съвети не са за пренебрегване. Вие сами ще ги изпробвате и ще решите кое –да и кое- не. С топъл билков чай, мед и други пчелни продукти никога няма да сбъркате. Ако сте посещавали вече хомеопат, знаете поне едно лекарство от класическата хомеопатия или сбор от билкови екстракти, което може да ви свърши работа.
След като сте прикоткали вродения имунитет на ваша страна е време да му помогнете ударно, но нежно.

Много течности!!!течности

     Постоянно предлагайте на детето чай, вода, домашна лимонада, фреш, компот. Можете да сварите в тенджера и в момента със сезонните плодове. Добавете мед или стевия, ако детето не успява да изпие сока без подсладители.  Не е страшно, дори е добре, да остане малко гладно. Ако иска храна, тя да е топла, течна и питателна. Избягвайте мляко и сокове от тетрапак. Даже ги забравете поне за 3-4 дни. Не очаквайте малчуганът сам да се сеща и да търси течности. Вие контролирате и обяснявате спокойно, че това е много важно за неговото здраве и за вас, защото много обичате детето.
Ако краката са намръзнали сложете топла грейка под завивката. Представете като игра потапяне на краката в топла вода със сол, действа добре при по- големи деца. Малките може да се заиграят и да не успеете да ги подсушите и завиете бързо. Така топлата вана ще има обратен ефект.
Детето има хрема- задължително излиза навън без шал през носа. Същото важи и за всеки друг ден. По нашите географски ширразходкаини децата нямат нужда да са облечени като ескимоси. И сами могат да се справят с минус 5-6 градуса при малка разходка. Настинката не е повод да се лежи вкъщи. По- бързо възстановяване ще настъпи при поне 2 разходки навън на ден и често проветряване на помещенията у дома.
Няма вълшебно хапче, ще трябва да сте настоятелни и да вложите цялото си майсторство да убедите малчугана, че всички процедури са за негово добро.
Постарайте се да облекчите дискомфорта от запушения нос с впръскване на спрей с разтворена морска вода. В аптеките се предлагат различни марки.
Често измиване на лицето със сребърна вода. Можете да си я направите сами вкъщи с уред или да я купите готова.

Жабурене и гаргара

с антисептични билки невинаги се харесва на децата, но вие сте там, за да разиграете театъра. Лайка, шипки, мурсалски чай– класика при възпаления, подбел– при кашлица.
Събужда се със зачервено гърло или се оплаква от болки и трудно преглъща. Веднага сложете компрес на вратлето с истинска извара поне за 6-7 часа. Тя ще „изтегли“ възпалението.аромалампа
Добър ефект има ароматерапията. При деца е подходящо маслото от риган. Поставете няколко капки в аромалампата и вдишвайте дълбоко, след като сте проветрили. Не е необходимо да имате специален уред, за да направите инхалации. Джезве с билкова отвара и вдишване на парите възможно по- дълго или по- често, зависи с какъв сюжет ще мотивирате малчугана.

     Незаменим помощник при овладяване на настинки и различни респираторни симптоми са:

коластрата, есенциалните мастни киселини и зелените водорасли.

     Коластрата на прах може да са насипе директно върху сливиците при зачервено, драскащо гърло или да се накапе в носа, разредена с преварена, сребърна или дестилирана вода. Детето трябва да е над 1-годишна възраст и вече да е опитвало млечни продукти. Коластрата има регенериращ ефект. Тя ще ви служи вярно и като профилактично средство през цялата година. Единственото условие е детето да я пие редовно, а не да стои просто на етажерката. Това важи и за всяка друга профилактична мярка- тайната е в редовната употреба. (можете да поръчате тук)
Не пренебрегвайте общия масаж и точките по тялото за повишаване на имунитета. Интернет пространството е пълно със сайтове, които могат да са ви полезни за повече опит. Като начало- енергично леко разтриване нагоре- надколастраолу покрай ноздрите с малък натиск облекчава хрема. По 10 кръга с натиск между палеца и показалеца на всяка ръка помага при възпаление…..

     След всички тези действия може да се окаже, че сте направили необходимото. Лекарят просто ще прегледа детето, за да установи, че лечението е достатъчно и без други лекарства.
      Закаляването да се превърне в приоритет, ако детето боледува повече от 3-4 пъти годишно. Начини и методики много- зависи вие като родител какво сте готови да понесете. Поинтересувайте се от информация за Шуслеровите соли и капките на доктор Бах. Това са лесни за прилагане и евтини методи за укрепване на здравето.

 Обучавайте се постоянно. Не разсъждавайте закостеняло. Бъдете готови да чуете, а защо не и да опитате алтернативни методи. Детският организъм е чист и необременен и не е нужно точно вие да го напълните с химия и да бъдете причина за хронифициране на симптомите. Не се съмняваме, че всеки родител желае най- доброто за детето си. Затова се информирайте!

Коментари

Коментари

Вашият коментар